90 évre titkosították Fülöp herceg végrendeletét - Csak egy ember tudja, mi áll benne, és nem Erzsébet az

A legtöbb királyi családtag valószínűleg már nem éri meg, hogy megtudhassa, mi áll Fülöp herceg végrendeletébe – Erzsébet királynő szinte biztos, hogy sosem pillanthat bele.

Rendkívül titkos dokumentum

Bár mindenkit megrázott a hír, mikor kiderült, hogy Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg április 9-én eltávozott az élők sorából, azt közel sem állíthatjuk, hogy nem élt hosszú, boldog életet: a herceget 99 évesen érte a halál, két hónappal 100. születésnapja előtt. Az uralkodónő oldalán azonban nem volt hiány izgalmakban és jó néhány eseményben sem: a herceg 2017-ben vonult vissza a közélettől, addig azonban több mint 22.000 eseményen vett részt egyedül, valamint 5496 beszédet tartott. Fülöp hercegként rengeteg feladatot látott el Erzsébet oldalán, akiért még arra is hajlandó volt, hogy lemondjon görög és dán királyi címeiről, hiszen Fülöp görög és dán hercegként látta meg a napvilágot Görögországban. Cserébe azonban egy egészen új élet várt rá Nagy-Britanniában, és nemcsak előkelő rangot kapott, de egy nagy családot is: Erzsébet négy gyermekkel ajándékozta meg, Károllyal, Annával, Andrással és Eduárddal, unokáiról és dédunokáiról már nem is beszélve. Fülöp edinburghi hercegként tehát kihozta a maximumot magából, de remekül helyt állt férjként és családapaként, nagyapaként, valamint dédapaként is a családtagok beszámolója alapján. Áprilisi halála egész Nagy-Britanniát megrázta, főleg a királynőt, aki azóta is gyászolja szeretett férjét – Fülöp halálával azonban végrendelete nem került a család kezébe, sőt…

Az Egyesült Királyságban a királyi család halottjainak végrendeletével a Legfelsőbb Bíróság rendelkezik, így ezek az iratok nem publikusak, még Erzsébet királynő előtt sem. Fülöp herceg végakaratával kapcsolatban a héten hozták meg az ítéletet.
Kattints a további képekért!

A sussexiek nem meglepő módon ismét kiakasztották egész Nagy-Britanniát, köztük pedig legfőképp a királyi családot – vajon a mostani egy újabb jele annak, hogy Meghan elnyomja Harryt?

Leadfotó: 123rf

Oldalak