Sztárok

Freddie Mercury hosszú ideig várt vágya beteljesülésére: a rocklegenda nagy álma sokáig a Queen miatt nem valósulhatott meg

A legendás frontember, Freddie Mercury nagyon sokat várt arra, hogy valóra váltsa régóta dédelgetett álmát – ebben egyedül pedig pont a Queen akadályozta meg hosszú ideig.

Régóta ábrándozott a tervéről

Freddie Mercury több volt, mint énekes, zenész és dalszerző: a mai napig igazi legendaként él a köztudatba, s noha a halála óta már 30 év is eltelt, az iránt érzett szeretet egy pillanatra sem enyhült. Ma is milliók rajonganak a Queen örökzöld slágereiért, pont úgy, mint a zenekar legtermékenyebb éveiben – sőt, a banda népszerűségét még a frontember tragikus sorsa és elvesztése sem árnyékolja be. Mercuryt minden idők egyik legsikeresebb frontembereként tartják számon, ám sokáig pont a zenekar miatt nem tudta valóra váltani egy régóta dédelgetett álmát. Részletek a galériában!

Mint ismert, Mercury 1991-ben AIDS betegsége miatt elhunyt, ezt követően a zenekar – a régebbi felvételeket feldolgozó Made in Heaven című album 1995-ös kiadása után – gyakorlatilag feloszlott.
Kattints a további képekért!

A Queen világhírű gitárosa, Brian May egy friss interjúban osztott meg néhány történetet a zenekarral kapcsolatban, valamint elmesélte azt is, valójában mi inspirálta őket arra, hogy elkészítsék az egyik leghíresebb slágerüket.

Leadfotó: Dave Hogan/Hulton Archive/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.