Ferrari Violetta üstökösként tűnt fel, mindenkit magába bolondított, majd félbetört a karrierje

Már 8 éve nincs közöttünk a legszebb magyar színésznő, akiről túlzás nélkül állítható, hogy fénykorában a fél ország szerelmes volt belé.

Nagy szerelmek, még nagyobb kudarcok

Ferrari Violetta – már a neve is úgy cseng, mintha egy romantikus lányregény hősnője lenne, pedig ez nem művésznév, valóban így anyakönyvezték a magyar színművészet egyik legendás alakját, akinek egész élete filmre kívánkozik. Édesapja olasz hadifogolyként került Hódmezővásárhelyre az első világháború után, itt született meg 1930-ban Violetta, a család legkisebb és egyetlen lánygyermeke. Karrierje korán indult, háromévesen már színpadon állt, hétévesen újságcikkek jelentek meg róla, tizenkétévesen interjút adott. 15 éves volt, amikor felvételt nyert a Színművészeti Főiskolára, és 18 évesen már hozzá is ment a nála majdnem két évtizeddel idősebb Básti Lajoshoz. Ám a szívének nem tudott parancsolni a fiatal színésznő.

Rögtön a diploma után, az ötvenes évek elején a Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol klasszikus és kortárs drámák vezető szerepeinek egész sorát kapta. Az Ármány és szerelem című színműben Ruttkai Éva akkori férjével, Gábor Miklóssal játszott, akibe halálosan beleszeretett. Érzelmeit azonban soha nem vallotta be senkinek, már csak azért sem, mert ekkoriban mindketten házasok voltak.
Kattints a további képekért!

Dévay Camilla karrierje rögtön a kezdetén tört ketté, évtizedekig nem engedték színpadra lépni.

Leadfotó: facebook.com/ujsagmuzeum

Oldalak

Szólj hozzá Te is!