Sztárok

Nagy a baj: aggódik a világ Ferenc pápáért, az egyházfő napok óta nincs jól

Róma egyik központi kórházába ment Ferenc pápa szerdán, miután továbbra is gyengélkedik influenzás megbetegedés miatt - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Friss hírek érkeztek a szentatya állapotáról

A vatikáni sajtóiroda adott tájékoztatást arról a minap, hogy Ferenc pápa kénytelen volt lemondani hétfő reggeli sajtóprogramjait, ugyanis enyhe influenzaszerű tünetekkel küzd, szerencsére azonban nem lázas. A 87 éves egyházfő az utóbbi hónapokban többször betegeskedett, azonban még decemberben egy interjúban arról beszélt, hogy egészségügyi problémái ellenére sohasem gondolt lemondásra, Isten akaratára bízza távozását. Legfrissebb információk szerint a szentatya állapota a szerdai napon sem javult, ezért úgy döntött, általános audienciája után kórházba megy. Részletek a galériában!

Ferenc pápát egy fehér színű Fiat 500-as jármű vitte a kórházig, amely a Tevere folyón levő szigeten működik. Az egyházfő reggel részt vett a szerdai általános audiencián, amelyen a beszédét egy munkatársa olvasta fel helyette, ezt követően ment a Vatikánból a klinikára kivizsgálásra.
Kattints a további képekért!

Egymás meghallgatását, az egyházat körülvevő világ ismeretét és humorérzékük fejlesztését ajánlotta Ferenc pápa paptársainak karácsony előtti beszédében, amelyet a vatikáni kúria tagjainak mondott el csütörtökön. A Vatikán laikus dolgozóinak a közösségi oldalak felületességéről szólt – írja az MTI.

Leadfotó: Grzegorz Galazka/Archivio Grzegorz Galazka/Mondadori Portfolio via Getty Images

Forrás: MTI

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.