46 évig egyetlen férfit szeretett a legendás magyar színésznő: évekig egyedül ápolta beteg szerelmét

Remek ember és sokoldalú tehetség volt Felföldi Anikó, az Operettszínház örökös tagja, akire születésnapja alkalmából emlékezett Galambos Erzsi. A Kossuth-és Jászai Mari díjas színművész barátnőjéről és pályatársáról árulta el, milyen volt a magánéletben.

Ha valami fájdalom érte, nem beszélt

Felföldi Anikó 1938. április 28-án látta meg a napvilágot Budapesten: játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. A Budapesti Operettszínház tagja volt 1966 óta, 1994-től a színház örökös tagja. Kecskeméten 1957-től, a Vidám Színpadon 1959 és 1966 között játszott, ezután lett a Fővárosi Operettszínház tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt eljátszotta, s több nagysikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Saját zenés tévéshow-kat is készített, valamint számos külföldi produkcióban is részt vett, színházi szerepei mellett pedig szinkronizált is. Temperamentuma, remek tánctudása főként szubrett szerepekben érvényesült: művészetének elismeréseként 1979-ben Jászai Mari-díjat, 1981-ben Bársony Rózsi-emlékgyűrűt kapott, 1984-ben érdemes művész kitüntetést, 1993-ban Déryné-díjat vehetett át. Felföldi Anikó idén ünnepelte volna 84. születésnapját: a két éve elhunyt Jászai Mari-díjas színművészre pályatársa, barátja, Galambos Erzsi emlékezett: részletek a galériában!

A közönséget lenyűgözte szépségével és tehetségével, ám magánemberként is „multitálentum” volt. Jó kézügyességgel rendelkezett, gobelinezett és varrni is kiválóan tudott, függönyeit is mind ő készítette.
Kattints a további képekért!

Bessenyei Ferenc egész életében falta a nőket, ám nem akadt köztük egy olyan sem, akihez a színész hosszútávon is hűséges maradt volna – pedig négyszer is megnősült.

Leadfotó: MTVA/Zih Zsolt

Oldalak