Sztárok

Gondoltad volna? Ezt jelenti valójában Erzsébet királynő híres kézmozdulata

Egy TikTok-videó derített fényt rá, mit is szimbolizál a titkos kézjel, melyet gyakorta használ a brit uralkodónő.

Ezt jelenti, ha a királynő csavar egyet a jegygyűrűjén

Van egy titkosnak vélt kézjelzés, melyet II. Erzsébet királynő előszeretettel használ hivatalos megjelenései alkalmával. Tudvalevő, hogy a 96 esztendős brit uralkodónő tevékenységének meglehetősen sokrétű és bonyolult protokolláris szabályok adnak keretet, így aztán nem csoda, hogy II. Erzsébet egynémely apró, de mégis jelentőségteljes gesztusának-jelzésének értelmét olykor még a legfelkészültebb, legtájékozottabb rajongói sem ismerik.

Izgalmas és ambiciózus feladatot vállalt magára egy TikTok-felhasználó: a közkedvelt videómegosztó platformon megjelent egy felvétel, melyben elmagyarázzák, mit is jelent a királynő egyik jellegzetes kézmozdulata, mely az évek során szinte már beleégett az emberek retinájába.

A videóból kiderül: amennyiben a 96 éves uralkodónő a táskáját az egyik kezéből a másikba teszi át, azzal azt jelzi, hogy szeretné, ha az elkövetkezendő öt percben segítenének neki kilépni aktuális beszélgetéséből. Sőt, van egy még ennél is fontosabb jelzés: ha csavar egyet a jegygyűrűjén, egyúttal kifejezi határozott szándékát: szeretné azonnal elhagyni a beszélgetést.

A NewsWeek nemrégiben egy podcast alkalmával vetette tüzetes elemzés alá ezeket a jelentéktelennek tűnő, mégis lényeges gesztusokat. Kristen Meizner, a brit királyi család avatott szakértője akkor úgy fogalmazott: "Komolyan feltételezhetjük, hogy amennyiben a királynő ott áll egy rendezvényen, beszélget az emberekkel, és egyik kezéből a másikba helyezi a táskáját, akkor azt mondja a személyzetnek, hogy szeretné, ha valaki félbeszakítaná és befejezné a beszélgetést."

Fotó: MTI/AP/Pool Getty/Christopher Furlong

Lapozz, még nincs vége a cikknek!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.