Íme a lista: ezek a sztárok taroltak a 2021-es Emmy-gálán

Kate Winslet, Olivia Colman és Ewan McGregor is kitüntetést vehetett át az idei ceremónián.

Tarolt a Netflix, hét díjat söpört be A korona

Helyi idő szerint vasárnap este, Los Angelesben került megrendezésre a 73. Emmy-gála, melyet limitált számú közönség részvételével bonyolítottak le, házigazdaként a színész-stand up komikusként ismert Cedric the Entertainert láthatták a nézők, a kiosztott díjak pedig egyértelműen azt mutatják, hogy ebben az évben nem a hagyományos tévécsatornák, hanem a streamingszolgáltatók uralták az estét. A Netflix például hét különböző elismerést gyűjtött be a brit királyi család életét feldolgozó A koronával, míg A vezércsel című sakkdráma két Emmy-díjat zsebelt be. Négy kitüntetéssel honorálták az Apple TV+ sorozatát, a Ted Lassót is. A korona lett a legjobb drámai sorozat, A vezércsel a legjobb mini- vagy antológiasorozat díját hódította el, a Ted Lassót pedig a legjobb vígjátéksorozatnak választották.

Az asztalok köré ültetett sztárok álló ovációval ünnepelték Debbie Allent, a híres színész-táncos-koreográfust, aki elnyerte az amerikai televíziós akadémia kormányzói díját. Allent egyébként Frank Scherma, az akadémia elnöke is üdvözölte.

A vígjátéksorozatok mezőnyében Jean Smart (Hacks) lett a legjobb színésznő, míg a legjobb színésznek járó díjat Jason Sudeikis (Ted Lasso) vihette haza. A drámasorozatok frontján A korona sztárjai, Josh O'Connor és Olivia Colman lettek a befutók. A mini- vagy antológiasorozatok kategóriájában Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) és Ewan McGregor (Halston) bizonyult a legjobbnak. Ide kattintva lehet megtekinteni a díjazottak teljes listáját.

Fotó: 123rf

Hugh Grant már 61 éves, és bizony az idő múlása neki sem kedvez.

Leadfotó: 123rf

Oldalak