Sztárok

Magyar rendezőnek köszönhette élete legjobb színészi alakítását Elvis Presley: a Király is ezt tartotta a kedvencének

Hollywood sok híressége, többek között Elvis Presley is hálás lehetett a sorsnak, hogy Kertész Mihály a húszas évek második felében a tengerentúlon kezdett dolgozni.

Óriási siker lett

A kalandfilmet, westernt, vígjátékot, de akár horrort is bátran forgató Kertész Mihály többek közt Errol Flynn, Humphrey Bogart, Spencer Tracy és Bette Davis karrierjének felívelésében egyaránt jelentős szerepet játszott. Az idei Budapest Klasszikus Film Maratonon hét filmmel is megemlékeznek a hatvan éve elhunyt Oscar-díjas magyar filmesről, akinek a programban helyet kapott, Elvis Presley-vel forgatott King Creole című alkotását most láthatja először nagyvásznon a hazai közönség. A filmet a közönség és a kritikusok egyaránt a főszerepet alakító Elvis Presley legjobbjának minősítették, sőt maga a Király is ezt tartotta a kedvencének a saját munkái közül, pedig a hetvenes évekig még számtalanszor állt kamerák elé Hollywoodban. Részletek a galériában!

Ha létezne díj, ami a legtermékenyebb filmeseknek jár, az 1886-ban született Kertész Mihály biztosan a kitüntetettek közt lenne. Ötven évet felölelő pályafutása alatt mintegy 180 mozgóképes alkotás elkészítésében vett részt. Jórészt filmeket forgatott, de belekóstolt a dokumentumfilmezésbe és a tévésorozatok világába is. 1912-ben állt először a kamerák mögé és néhány hónapos koppenhágai tanulmányút után az Osztrák-Magyar Monarchia egyik vezető rendezőjeként kezdte el sorra gyártani a honi némafilmeket.
Kattints a további képekért!

Elvis Presley az élete során több nővel is romantikus kalandba bonyolódott, egyik kiszemeltjét azonban kitartó próbálkozásai ellenére sem sikerült magába bolondítania.

Leadfotó: Facebook/ ELVIS PRESLEY

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.