Elhunyt Meat Loaf

Az amerikai rockzenész és színész 74 éves volt. Hat évtizedes karrierje során 100 millió albumot adott el világszerte és 65 filmben szerepelt.

Meat Loaf meghalt

74 éves korában elhunyt Meat Loaf, a hírt a rocklegenda ügynöke is megerősítette. Otthonában, családja körében érte a halál január 20-án, felesége, Deborah végig mellette volt. A halál okát egyelőre nem közölték.

Mind tudjuk, hogy mennyit jelentett ő oly’ sokaknak, és igazán értékeljük a felénk áradó szeretetet és támogatást, miközben egy ilyen inspiráló művészt és csodálatos embert gyászolunk” – olvasható a család közleményében.

Meat Loaf Marvin Lee Aday néven született Dallasban, 1947. szeptember 27-én. Leginkább Bat Out of Hell albumtrilógiájáról ismert, amely a Bat Out of Hell (1977), Bat Out of Hell II: Back Into Hell (1993) és Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose (2006) című lemezeit jelenti. Az első albumból több mint 43 millió példányt adták el, és harminc évvel később is évi 200 000 kel el belőle, kilenc évig szerepelt a toplistákon, és minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott lemeze. A trilógia második lemezén szereplő I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) Grammy-díjat kapott a legjobb szóló rockénekesi teljesítmény kategóriában, és Meat Loaf legismertebb slágere lett.

Meat Loaf több mint ötven filmben és televíziós műsorban szerepelt, gyakran a színpadi személyiségéhez hasonló szerepkörben. Leghíresebb szerepei közt található Eddie a The Rocky Horror Show filmváltozatban, Robert „Bob” Paulson a Harcosok klubjában és Jack Black apja a Tenacious D, avagy a kerek rockerekben – utóbbiban egy olyan karaktert alakított, aki utálja a rockzenét.

Leadfotó: Dave Hogan/Getty Images

Oldalak