Sztárok

Elhunyt Babarczy László

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Babarczy László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész, a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának örökös tagja. A rendező hosszú betegeskedés után, vasárnap éjjel halt meg.

Meghalt a magyar színházművészet emblematikus alakja

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Babarczy László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész, a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának örökös tagja - tájékoztatta a 24.hu-t a művész lánya, Babarczy Eszter. Babarczy hosszú betegeskedés után vasárnap éjjel halt meg.

Babarczy László 1941. szeptember 3-án látta meg a napvilágot Budapesten. A Madách Imre Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait. 1966-ban kapott diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakán. Pályája a Pécsi Nemzeti Színháznál indult, majd 1969 és 1973 között a Nemzeti Színház tagjaként dolgozott. 1973-ban lett a kaposvári Csiky Gergely Színház rendezője, majd 1974 és 1981 között a teátrum főrendezőjeként tevékenykedett. 1978 és 2007 között igazgatóként állt a színház élén. 1969 óta tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1990 és 1991 között az intézmény rektorhelyettese, 1991 és 1994 között pedig rektora volt. 1991-ben nevezték ki egyetemi tanárrá. Babarczy Lászlónak két lánygyermeke született: Eszterből kritikus, Annából kutató nyelvész vált.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.