Elhunyt az Oscar-díjas magyar filmes

Halálhírét a fia jelentette be.

Nagyon beteg volt

A magyar producer ötven évet dolgozott a magyar filmszakmában, és bár élete kudarcokkal és csalódásokkal is volt megtűzdelve, imádta a szakmáját. A 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki producere hosszú betegség után, hetvennégy éves korában életét vesztette, halálhírét fia tette közzé csütörtök este közösségi oldalán.

Ő az egyetlen női producer, aki megnyerte az Oscart

Udvardy Anna haláláról Facebookon tájékoztatott fia, András, aki néány sorral emlékezett meg szeretett édesanyjáról. "Az elmúlt pár év az egyik legszebb időszak volt az életében. Szakmai szempontból, rengeteg munkával olyan magasságokra tört, amelyet el sem tudott képzelni. Ötven évet töltött el a filmszakmában, ami az élete volt. Voltak örömteli időszakok, és nagy csalódások is, még, ha sok ember nem is akart tudomást venni a sikereiről, édesanyám a mai napig az egyetlen Oscar-díjas producer, egyike annak a kilenc nőnek, akik elnyerték a szobrot 2017-ben. Sokan szorítottak neki, sokan küldték a jókívánságokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni, édesanyámnak nagyon sokat jelentett, de sajnos elvesztette a küzdelmet a rák felett." - fogalmazott Udvardy Anna fia.

Utolsó munkájáért kapta az elismerést

Udvardy Anna utolsó munkája, Deák Kristóf 2018-as rövidfilmje, a Mindenki kapcsán, a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában nyerte el az Oscar-díjat. Udvardy Anna a tavalyi díjátadó után az alábbi sorokkal emlékezett a 2017-es gálára a Facebook-oldalán: "Egy csoda volt amikor a kezembe adták a díjat és ami utána a háttérben zajlott. Ott álltam, kezembe a díjjal, világsztárok körülöttem, a rengeteg fotós. Kristóf szavai: - Nézz bele a kamerába. De melyikbe, hiszen rengeteg kamera szegeződik ránk. Kristóf válasza - Mindbe. Mai napig nem tudom elhinni, hogy ez velem történt meg" - mondta őszintén halála előtt Udvardy Anna, akinek Salma Hayek és David Oyelowo adta át az elismerést.

Leadfotó: .facebook.com/mindenkifilm

Oldalak

Szólj hozzá Te is!