Sztárok

Meghökkentő, melyik világsztár lesz az új Drakula: ő léphet Lugosi Béla örökébe

Minden idők leghíresebb, popkulturális ikonná nemesedett vámpírfigurája, Drakula idestova egy évszázada uralja a mozivásznakat. Nem csoda hát, ha hamarosan újabb amerikai produkcióban kortyolgatja majd élvezettel az embervért. Az azonban már meglepő (nem is kicsit), hogy melyik hollywoodi színész bújhat az emblematikus vérszívó bőrébe.

A vámpírfejedelem ezer arca

Drakula gróf, a világ leghíresebb vámpírja több mint száz éve ejtette rabul a nagyközönséget, s azóta nem ereszt bennünket. A mai napig hallatlanul népszerű regény- és filmfigura karrierjét Bram Stoker 1897-ben megjelent gótikus regénye izzította be, azóta pedig gyakorlatilag se szeri, se száma azon moziknak, képregényeknek, sőt videojátékoknak, melyekben találkozhatunk a félelmetes vérszívóval, aki az erdélyi Kárpátok peremén található ódon kastélyában tengeti elátkozott életét.

Drakula ma is a populáris kultúra elsöprő népszerűségnek örvendő figurája, aki már igencsak korán megtermékenyítette a filmművészetet, gondoljunk csak olyan, a kollektív emlékezetből máig kitörölhetetlen alkotásokra, mint Murnau 1922-es Nosferatuja, Todd Browning 1931-es Drakulája (ebben alakította a címszereplőt a magyar származású Lugosi Béla), aztán jött Werner Herzog 1979-es, több szempontból is rendhagyó, a grófot sebezhető, érzékeny, szenvedő lélekként ábrázoló Nosferatuja, majd Francis Ford Coppola 1992-es, vizuális blikkfangok özönével dúsított Drakulája.

De vajon ki öltheti magára a rémisztő vámpírfejedelem maskaráját Lugosi Béla, Christopher Lee, Klaus Kinski és Gary Oldman után?

Fotó: 123rf

Lapozz és megtudod!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...