Hillary Clinton és Donald Trump ismét megmérkőzhet a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Dick Morris, Bill Clinton volt amerikai elnök egykori főtanácsadója a WABC New York-i rádióállomásnak adott interjújában vetette fel ezt az eshetőséget. Morris szerint ennek a forgatókönyvnek akkor lehet reális esélye, ha a demokraták leszerepelnek a félidős kongresszusi választásokon.

Megismétlődik a 2016-os párharc?

Dick Morris, Bill Clinton egykori amerikai elnök volt főtanácsadója úgy látja, egy esetleges demokrata kudarc a novemberi, úgynevezett félidős – tehát a választási ciklus félidejében tartandó – kongresszusi választásokon könnyen Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök ellen hangolhatja a Demokrata Pártot. "Ez pedig Hillary Clinton malmára hajtaná a vizet" – legalábbis a volt főtanácsadó szerint.

Mint ismeretes, Hillary Clinton a 2016-os elnökválasztáson Donald Trump republikánus jelölttel szemben alul maradt, korábban pedig a pártja elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben Barack Obamával szemben veszített.

Dick Morris úgy vélte, Hillary Clinton stratégiája azon alapszik, hogy magát a demokraták előtt Biden legesélyesebb alternatívájaként állítsa be. "Minél rosszabban szerepel (Biden), annál jobban jön ki belőle (Clinton)" – fogalmazott Morris. Leszögezte: egyetlen ember képes ilyen stratégiát felállítani, és az Bill Clinton volt elnök.

Rámutatott arra is, hogy a 74 éves Bill Clinton szintén igyekszik ellensúlyozni a Demokrata Párton belül kialakult radikális baloldali csoportot, amelyet nem minden demokrata párti szavazó néz jó szemmel. Morris úgy vélte, ez a csoport okozta néhány héttel ezelőtti időszaki választások demokrata szempontból "katasztrofális eredményét" is.

Fotó: Win McNamee / Getty Images

Lapozz, cikkünk a második oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2