Sztárok

25 éves titok látott napvilágot: bizarr oka volt annak, miért nem akarta Erzsébet, hogy Elton John énekeljen Diana temetésén

A királynőnek nem is konkrétan az énekessel, sokkal inkább a választott dallal volt problémája, ám végül az uralkodó akarata ellenére Elton John előadta a népszerű slágert.

25 éve nincs köztünk

Augusztusban lesz 25 éve annak, hogy a szívek királynője, Diana életét vesztette egy autóbalesetben Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában szerelmével, Dodi al-Fajeddel együtt. A világot akkor ledöbbentette a hercegné tragikusan hirtelen halála, hiszen a végzetes napon Diana mindössze 36 éves volt, és két ifjú herceg édesanyja, akiket sosem láthatott felnőni. Halálával kapcsolatban a mai napig megannyi összeesküvés-elmélet kering, az azonban valószínűleg már sosem derül ki, hogy mi is történt pontosan, de a hivatalos vizsgálat szerint a baleset a sofőr alkoholos befolyásoltsága miatt történt, nem feltétlen az őket üldöző paparazzik miatt. Egy héttel később sor került a temetésre is, amit elképesztő figyelem övezett: a becslések szerint nagyjából 2,5 milliárd ember nézte a televízióban vagy hallgatta a rádióban az eseményt, de több millióan gyűltek össze a Kensington-palota és a Westminster-apátság között lévő útvonalon is – itt kísérték utolsó útjára az elhunyt hercegnét. A temetésen több híresség is jelen volt, köztük Tom Cruise, Nicole Kidman és Steven Spielberg is, Elton John pedig Diana jóbarátja lévén nem csupán tiszteletét tette a szomorú napon, de fel is lépett annak ellenére, hogy a királyi család ezt állítólag nem szerette volna.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok