Dave Gahan 60 éves: ennyit változott az évek során a Depeche Mode legendás frontembere – fotók

Noha Dave Gahan immáron 60 éves, ma is fáradhatatlanul koncertezik, ráadásul ugyanakkora energiával pörög a bulikon, mint fiatal korában.

A nyolcvanas évek ikonja

Az angol származású Dave Gahan 1962. május 9-én látta meg a napvilágot egy munkáscsalád gyermekeként: édesapja buszsofőrként, édesanyja pedig londoni buszok jegyszedőjeként kereste a kenyerét. Gyermekkora nehezen indult: mindössze hathónapos volt, amikor édesapja elhagyta a családot, két évvel később pedig édesanyjával és nővérével az essexi Basildonba költözött. Az asszony később feleségül ment második férjéhez, az adminisztrátorként dolgozó Jack Gaganhaz, aki sajátjaiként szerette mostohagyermekeit – sőt, Dave és Sue is édesapjuknak hitték a férfit. Jack 1972-ben meghalt, nem sokkal később pedig felbukkant az akkor 10 éves Dave vérszerinti apja. „Sosem felejtem el. Tízéves voltam, és egy nap, mikor hazaértem az iskolából, egy idegen volt a házban, akit anyám apámként mutatott be. Emlékszem, sírtam és mondtam, hogy az lehetetlen, hisz az én apám halott” – idézte fel az emléket évekkel később a már befutott énekes, akire rossz hatással voltak az események: gondjai lettek előbb az iskolában, később pedig a rendőrséggel is. Gyerekkori bűnei közé tartozik az autólopás, a vandalizmus és a graffitizés, 14 éves kora előtt pedig többször letartóztatták, háromszor állt a fiatalkorúak bírósága előtt, és közel járt ahhoz, hogy javítóintézetbe kerüljön. Az iskola után belevágott a nagybetűs életbe, ám a sikerre még sokat kellett várnia: részletek a galériában!

Gahan belevetette magát az álláskeresésbe: alig fél év alatt több mint húsz állása volt, takarított, építkezéseken dolgozott, irodai munkát vállalt. Egyszer még egy gázszolgáltatóhoz is jelentkezett szerelőnek. Itt egészen a személyes interjúkörig jutott, ott azonban – nevelőtisztje tanácsára – nyíltan beszélt nem túl távoli zűrös múltjáról, ami miatt végül nem vették fel.
Kattints a további képekért!

Jon Bon Jovi házassága tündérmesébe illő, hiszen már több mint negyven éve tart. A világhírű rocksztár még a középiskolában ismerte meg élete szerelmét, akivel az első találkozásuk óta elválaszthatatlanok.

Leadfotó: Diana Scrimgeour/Redferns/Getty Images

Oldalak