Sztárok

Orvosi receptek hátára firkált, így fedezték fel az egyik leghíresebb magyar festőt

Hihetetlen, de teljesen véletlen indult el karrierje.

Hangot hallott

Csontváry-Kosztka Tivadar 1853-ban született, és pontosan 101 éve, 1919. június 20-án hunyt el, művészetének jelentősége a mai napig meghatározó a magyar kultúrában. Ugyan tisztán egyik stílusirányzathoz sem kapcsolható, leginkább az impresszionizmus és a pozstimpresszionizmushoz sorolják alkotásait. Sokat hallani vele kapcsolatban a "napút" kifejezést, azt azonban sokan nem tudják, ez pontosan mit is takar. A művész mindenhez értett, amibe belefogott, gyógyszerész volt az eredeti szakmája apja után, de jogot is hallgatott, végül egy isteni sugallat miatt a művészethez fordult, amikor egy hang utat mutatott neki.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.