Sztárok

Őszintén vallott édesanyjáról Cserháti Zsuzsa fia: ilyen ember volt valójában az idejekorán elhunyt énekesnő

Húsz évvel ezelőtt, mindössze 55 éves korában halt meg a magyar poprock-történelem emblematikus alakja, Cserháti Zsuzsa. Az M5 kulturális csatorna műsorában az eMeRTon-díjas énekesnő fia, Szirtes Krisztián idézte fel édesanyja emlékét.

Fia szerint zárkózott ember volt

Tehetséges balerina és tornász is volt Cserháti Zsuzsa, sérülés, valamint egy sikertelen felvételi vetett véget ez irányú karrierjének, tudhatták meg a nézők Szirtes Krisztiántól a Magyar nők adásából. „A divatcsarnokban dolgozott, mint eladó, az óra-ékszer osztályon. A civil életéből szerzett barátaival évekkel később is jó kapcsolatot ápolt” – mondta Cserháti Zsuzsa fia, aki gyermekkorában ritkábban találkozott édesanyjával. „Számomra sokáig vasárnapi anyuka volt. Négyéves koromban váltak el a szüleim, ezután édesapámmal életem. A mellőzött időszakban édesanyám sokat dolgozott külföldön is, ekkor még kevesebbet találkoztunk. 14 évesen költöztem hozzá, innentől láttam bele jobban a szakmájába” – emlékezett vissza a műsorban gyerekkorára Szirtes Tamás. Galériánkban olvashatod a beszélgetés további részleteit!

Cserháti Zsuzsa a magyar poprock-történelem emblematikus alakja volt, 1972-ben ismerte meg az egész ország, mikor fellépett a Táncdalfesztiválon. Meg volt benne minden, ami nagy sztárrá tehette, hiszen az ország egyik legjobb hangú énekesnőjeként tartották számon.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Fortepan/Erky-Nagy Tibor

Oldalak

Sztárok
Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.