Sztárok

Pokollá tették az életét: anyja meg akarta ölni, apja pedig meg is erőszakolta a színésznőt, aki beleőrült abba, ami vele történt

Clara Bow az 1920-as évek egyik legnagyobb sztárjának számított, akiért a nők és a férfiak odavoltak – az élet azonban nem volt kegyes hozzá, a leszbikusnak is tartott színésznővel családja és ismerősei nem bántak kesztyűs kézzel.

A kor szépségideálja

Clara Bow az 1920-as években vált igazi szupersztárrá, mint némafilm színésznő, de neki sikerült az, ami a kor legtöbb némafilmes hírességének nem: Clara sikeresen vette az akadályt 1929-ben, amikor Hollywoodban megjelentek a hangos filmek, melyek teljesen átalakították a filmezés világát. Bow tehát remekül szerepelt ezekben az alkotásokban is, de az emberek nem csupán tehetségéért, hanem kinézetéért is rajongtak: Clara valódi szexszimbólummá vált, ehhez pedig megvolt minden adottsága. Külseje hűen tükrözte a kor elvárásait: az akkori divatnak megfelelő szemöldököt rajzolt magának, szempilláit óriásira festette, frizurája és alakja pedig makulátlanul kiegészítette vörösre rúzsozott ajkait. Elmondható tehát, hogy nem lehetett rajta fogást találni, ha azonban magánéletét vesszük górcső alá, már mi sem irigykedünk annyira rá: nehéz gyermekkora után az alkohol és a szerencsejáték rabjává vált, a botrányok pedig felnőttkorába is követték őt, végül mentális problémái miatt egy szanatóriumba került, majd magányosan, teljesen elzárkózva a világ elől élte le az életét. De hogy mi vezetett idáig? Galériánkban eláruljuk!

Clara magánéleti gondjai gyakorlatilag már akkor elkezdődtek, mikor megszületett: egy igazán szegény család gyermekeként látta meg a napvilágot egy sivár, gyéren berendezett szobában, amit egy rozoga baptista templom felett építettek. Nem ő volt az első gyermek a családban: Clara előtt a szülőknek két lánya született, azonban mindketten meghaltak még csecsemőkorukban.
Kattints a további képekért!

A hírek szerint Erzsébet nem végelgyengülésben és öregségben halt meg, hanem valami egészen más miatt: Gyles Brandreth királyi életrajzíró úgy gondolja, a királynő szervezetét egy gyilkos kór támadta meg.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.