Hol csontsovány, hol elhízott – Rangsoroltuk a 47 éves Christian Bale legnagyobb átalakulásait

A színész Hollywood egyik legnagyobb átalakulóművésze: Batmantől az ősz, kövér alelnökig minden szerepben brillírozik. Születésnapja alkalmából összeállítottunk egy top 10-es listát, a legcsúnyábbtól a legszexibbig.

Testén viseli a szerepeit

Január 30-án 47 éves lett Christian Bale, Hollywood egyik legizgalmasabb színésze. Bár leginkább a drasztikus testi átalakulásairól híres, a walesi színművész jóval többet tud a kilók gyors felszedésénél és leadásánál: négy évtizedes pályafutása alatt számtalanszor bizonyította, hogy nem csak külsőleg teszi teljes mértékben magáévá a szerepeit. Bale játszott már pszichopatát, képregényhőst és politikust is, és az összes karakterben azonosult az általa megformált figurával. A színész már többször nyilatkozta, hogy egyre jobban érzi az állandó testtömeg-változásokkal járó veszélyt, és elérkezettnek látja az időt arra, hogy egészsége megőrzése érdekében leálljon a folyamatos hízás-fogyásról.

Születésnapja alkalmából végigvettük Bale testi- és lelki átalakulásokkal teli életművét, és mivel lenyűgöző színészi alakításait szinte lehetetlen lenne rangsorolni, inkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy mennyire volt vonzó az adott szerepben a karizmatikus, mégis különc Bale.

Kattints a galériára!

A mai napig a legbrutálisabb átalakulásaként tartjuk számon a 2004-es A gépész című pszichológia thriller főszerepe miatti drasztikus fogyását: körülbelül 30 kilót adott le azért, hogy eljátszhassa az 55 kilós, álmatlanságban szenvedő csontvázszerű címszereplőt. Ilyen szintű fogyást nem lehet egyszerű diétával elérni, úgyhogy Bale a meglehetősen egészségtelen napi egy alma és egy pohár latte fogyókúrát választotta. A színész úgy néz ki a filmben, mint aki bármelyik pillanatban holtan eshet össze, a forgatás idején pedig még járni is alig tudott.
Kattints a további képekért!

Hol van már az a férfi, aki szívét-lelkét beletette az Oroszlánkirály zenéjébe? A világhírű zenész egy magánéleti válság hatására tolószékbe kényszerült.

Oldalak