Sztárok

Saját lányát temette el az Oscar-díjas színésznő

A filmszár 45 éves lányát tragikus síbaleset érte, volt férje pedig AIDS-ben hunyt el.

Vanessa Redgrave, egy erős asszony potréja

Az Oscar-díjas angol színésznő nevét jól ismerik Európában és Amerikában egyaránt. Az 1960-as évek második felében vált nemzetközileg ismert művésszé, aki a mai napig aktív filmen és színpadon egyaránt. Pályafutása alatt több tucat mozi- és tévéfilmben szerepelt, számos színházban megfordult és megannyi díjjal ismerték el munkásságát. Bár karrierje irigylésreméltó, a magánélete mégsem alakult a legharmonikusabban. Kezdve azzal, hogy első férjéről, Tony Richardson fimrendezőről házasságuk alatt kiderült, hogy biszexuális. A válásuk után pedig kiderült, hogy a férfi AIDS beteg, ennek következtében évekkel később meghalt.

A művészpárosnak két közös gyermeke született, akik szintén mind a művészi pályát választották: lányaik, Natasha és Joely híres színésznők lettek, de a színésznő egyszem fia, Carlo, aki Franco Nerótól született is filmrendező lett. A drámasorozat nem ért véget, ugyanis szeretett lánya, Natasha egy síbaleset következtében, 2009-ben életét vesztette. A gyász nemcsak őt, hanem lánya családját is rettenetesen megrázta: Liam Neeson a mai napig vígasztalhatatlanul hiányolja gyermekei anyját. Mégis, talán egy édesanyánál senkinek sem fájhat jobban egy ilyen szörnyű tragédia...

Vanessa Redgrave az 1960-as évek ünnepelt színésznője volt, rengeteg udvarló környékezte - de nem választott jól.
Kattints a további képekért!

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Bonaparte Napóleon halála lassú és gyötrelmes volt, és a halál oka a mai napig kérdéseket vet fel.
Fashion&Beauty
Minden évszaknak megvannak a maga elengedhetetlen ruhadarabjai, ha pedig a leghidegebb hónapokról van szó, valószínűleg mindannyiunknak a télikabátok jutnak először az eszünkbe.
Fashion&Beauty
Gyakran elfelejtjük, hogy a héj nem csupán a gyümölcs védelmét szolgálja, hanem ugyanúgy felhasználhatjuk, akár a gyümölcshúst. De pontosan mire is?