Sztárok

Cate Blanchett 54 évesen is ragyog: a színésznő kisugárzása még mindig a régi, ilyen remekül fest napjainkban – fotók

Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső adottságainak is köszönheti, hogy milliók rajonganak érte, szépsége pedig az idő múlásával sem fakult meg, sőt: ma is éppoly vonzó, mint annak idején, mikor megismerte a világ.

Messzi földön híres a szépségéről

Cate Blanchett 1969. május 14-én látta meg a napvilágot Melbourne-ben egy texasi tengerésztiszt és egy ausztrál tanárnő második gyermekeként. Hatévesen egy bűvész produkciójának hatására úgy döntött, ő is a világot jelentő deszkákon bontogatja majd a szárnyait, számításai pedig bejöttek; egy ideig zongorázni tanult, nem sokkal később azonban rájött, hogy a színészet közelebb áll a szívéhez. Tehetsége hamar megmutatkozott, s mire észbe kapott, már a középiskolai színjátszó kör vezetője volt. Onnantól fogva nem is volt számára kérdés, hogy milyen irányba fog tovább haladni: egy egyiptomi utazása során szerepelt először (akkor még szigorúan pénzkereseti céllal, statisztaként) filmben. 1992-ben szerzett szülővárosában színi diplomát, és már ekkor záporoztak rá a hazai elismerések színpadi alakításaiért. A televízió képernyőjén 1989-ben tűnt fel egy kórházsorozat epizódszerepében, ezután pedig nem volt megállás a siker felé vezető úton; páratlan karrierje során hatalmas kasszasikerekben játszott főszerepet, neve pedig az egész világon ismertté vált. Talentuma mellett szépségére is hamar felfigyelt a közönség, no meg a divatszakma is, s a legmeghatározóbb luxusmárkák kérték fel, hogy szerepeljen exkluzívabbnál exkluzívabb kampányaikban. S noha ma már az ötvenes éveit tapossa, ez egyáltalán nem látszik rajta, hiszen rendkívül csinos és fiatalos; galériánkban megmutatjuk, milyen tündöklően fest napjainkban is a világhírű filmcsillag:

Cate Blanchett első főszerepét az 1997-es Játék és szenvedély című romantikus kosztümös filmben játszotta, ez idő tájt fellépett a híres londoni Old Vic színpadán is. A kiugrást az I. Erzsébet angol királynő ifjúkorát elbeszélő Elizabeth hozta meg 1998-ban – a filmért Oscar-díjra jelölték, ám a szobrocskát végül Gwyneth Paltrow vihette haza a szintén Erzsébet korában játszódó Szerelmes Shakespeare-ért.
Kattints a további képekért!

Bár Naomi Watts már az ötvenes éveit tapossa, ma is pont olyan gyönyörű és vonzó, mint karrierje kezdeti éveiben.

Leadfotó: Jeff Vespa/WireImage/ Getty Images
Forrás: MTI

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...