Sztárok

Szinte napra pontosan megjósolta a halálát Carrie Fisher, a Star Wars Leia hercegnője - végül drogfüggősége okozta a vesztét

Carrie Fisher, a Star Wars-filmek Leia hercegnője 2016. december 27-én távozott az élők sorából. A filmrajongók azóta is szívükben őrzik a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus színésznőjét, aki egész életében mentális betegségekkel és súlyos drogfüggőséggel küzdött, s végül szenvedélybetegsége korai, fájdalmas halálához is hozzájárult.

Kilencven percig küzdöttek az életéért

Szomorú napra ébredtek a világ filmrajongói 2016. december 27-én: ezen a napon hunyt el a 60 esztendős Carrie Fisher, a Star Wars eredeti trilógiájának bölcs, szépséges Leia hercegnője, a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus hollywoodi sztárja. Fisher halálhíre mélyen megrázta a legendás Star Wars-saga elkötelezett híveit. Hihetetlen, hogy néha milyen mostoha tud lenni a sors, hiszen a Star Wars-filmfolyam egy évvel Fisher tragikus halála előtt éledt újjá: a 2015-ös epizódban, Az ébredő Erőben még maga a színésznő is szerepelt - több mint harminc év után ismét alkalma nyílt megformálni Leia hercegnő karakterét. Öröm az ürömben, hogy halála előtt már leforgatták a jeleneteit a következő részhez, Az utolsó Jedikhez, ami 2017-ben debütált a filmszínházakban. Az eredeti tervek szerint Leia figurájának Disney-filmtrilógia záróepizódjában, a Skywalker korában is jelentős szerep jutott volna, Fisher halála miatt azonban a készítők arra kényszerültek, hogy átírják az eredeti forgatókönyvet. Leia végül csupán néhány jelenetben tűnt fel a 2019-ben bemutatott filmben, a 60 éves korában elhunyt színésznő azonban még egyszer, utoljára beragyoghatta a nagyvásznat, hogy végső búcsút vegyen rajongóitól.

Fisher egy repülőút során kapott szívrohamot 2016 decemberében: a gép landolása után a színésznőt azonnal kórházba szállították, a szakemberek 90 percen keresztül küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. Az ezüstvászon felejthetetlen hercegnője 60 évesen elhagyta az árnyékvilágot. Kevesen tudják, de Fisher előzőleg szinte napra pontosan megjósolta a halálát - amit egyebek mellett súlyos drogfüggősége okozott. Kíváncsi vagy a hollywoodi sztár életét - és halálát - övező többi kulisszatitokra?

Akkor lapozd fel galériánkat: cikkünk még korántsem ért véget!

James Blunt brit énekes korábban lidérces történetet mesélt Fisherről, aki történetesen gyermeke keresztanyja is volt. A zenész azt mondta, egyszer, amikor látogatást tett a színésznő lakásában, felfigyelt egy kartonpapírból készült Leia hercegnő-figurára, melyre a világsztár felírta születése és előre elképzelt halála dátumát is. Blunt úgy emlékezett vissza, hogy Fisher 2017 januári vagy februári dátumot adott meg, tehát - hátborzongató módon - szinte előre megjósolta saját korai végzetét.
Kattints a további képekért!

A jövendőbeli uralkodópár úgy döntött, idén még egy képeslapot sem küldenek Harryéknek, amiért a sussexiek ennyire bemocskolták a család nevét.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Utazás
Euróoa egyik leggazdagabb országa több új módosítást hagyott jóvá a külföldiekről szóló törvényben, amivel újabb kísérletet tett arra, hogy az országot vonzóbbá tegye a külföldi munkavállalók és...
Lifestyle
Több felmérés említi Svédországot a világ 10 legboldogabb nemzete között. Sokan kutatják, próbálják megérteni, mire vezethető vissza boldogságuk titka. Egy svéd szépségmárka kerekasztal-beszélgetésén...
Lifestyle
A vállalat most kiemelten nagy energiát fektet a toborzásba.