Sztárok

Már 91 éves, de még mindig ragyog: félmeztelenül pózolt a világ legidősebb, magyar származású szupermodellje

Carmen Dell’Orefice a 69 éves Beverly Johnson oldalán látható a New You magazin címlapján, de természetesen nem ez az egyetlen fotó, ami a díváról készült.

Valódi ikon a divatvilágban

Carmen Dell’Orefice neve nem ismeretlen azok számára, akik egy kicsit is érdeklődnek a modellszakma és a divatvilág iránt: a most 91 éves szupermodell már 15 évesen a Vogue címlapján szerepelt, és olyan karriert tudhat a magáénak, amiről a legtöbben csak álmodoznak. Azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy félig magyar származású, édesanyja ugyanis magyar balerina, míg édesapja olasz hegedűművész volt. Carmen több mint 70 éves pályafutása során olyan nagy nevekkel dolgozhatott együtt, mint Salvador Dalí festőművész, akinek modellt ült, élete első címlapját pedig Erwin Blimenfeld készítette róla, aki aztán később is számtalanszor együtt dolgozott a modellel.

Carmennek azonban nem volt egyszerű élete: ő és édesanyja sokáig anyagi nehézségekkel küzdöttek, ugyanis Dell’Orefice modellmunkából származó bevétele nem volt elég a megélhetésükhöz, így például sokáig telefonjuk sem volt, ezért a Vogue-nak nem egyszer külön embereket kellett küldenie Carmenékhoz, hogy tájékoztassák a modellt a soron következő munkákról. A szépség épp az anyagi problémák miatt sokáig annyira alultáplált volt, hogy a híres divatfotósoknak, Horst P. Horstnak és Cecil Beatonnak például a fotózások során zsebkendővel kellett kitömniük Carmen ruháját, amiben épp fényképezték őt, hogy alakját normálisnak tüntessék fel az anyagokon. Dell’Orefice-nak tehát rögös út vezetett a sikerig, mára azonban elmondható, hogy ő minden idők egyik legkeresettebb modellje, aki 91 évesen is bámulatosan néz ki.

Lapozz, mutatjuk!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.