Sztárok

Bonnie és Clyde tehet arról, hogy a nők ma a "rossz fiúkhoz" vonzódnak

A történelem egyik leghíresebb bűnöző párosa mai napig nagy hatással van a világra.

Bonnie és Clyde

Bonnie és Clyde a történelem legromantikusabb bűnöző párosa. Abban a korban, amikor a gengszterek és a rossz fiúk sztároknak számítottak, ők ketten kiemelkedtek. Al Capone és John Dilinger nevére is emlékszik ugyan a világ, de az, hogy Bonnie és Clyde szerelmes párként követte el a bűncselekményeket, különlegessé tette őket. Clyde Barrow és Bonnie Parker 1930-ban találkoztak, és a következő 21 hónapban Amerika szerte káoszt hagytak maguk után. Borzalmas tetteik ellenére a nyilvánosság teljesen oda volt értük, a szexi, fiatal duóért, akik a hatóságokat figyelmen kívül hagyva, a törvénnyel szemben raboltak bankokat, öltek embereket, mindezt egy depressziós és világfájdalmat sugárzó korszakban. Persze az ő sztorijuk ennél többről szól. Mindketten tragikus múlttal rendelkeztek, kapcsolatuk pedig egyáltalán nem volt felhőtlen. Históriájuk legendássá vált, ám a valóságban kevésbé volt pályafutásuk lenyűgöző, mint ahogy arról a filmek mesélnek.

Legális utat is választhattak volna

Bonnie és Clyde bűntetteiről vált híressé, a két fiatal ugyanakkor a törvényes utat is választhatta volna, ugyanis tehetségesek voltak - és nem csak a rablásban. Clyde-nak kifinomult érzéke volt például a zenéhez. Sógora megtanította szaxofonozni és gitározni - utóbbi képességét kamatoztatta akkor is, amikor szegény embereknek játszott a tábortűz köré ülve, miközben épp menekült valahonnan imádott szerelmével egy-egy bűncselekmény után. Bonnie pedig állandóan azt hajtogatta, hogy híres akar lenni. Bárhogy, bármilyen módon, de sztárrá akart válni, mindegy volt, hogy színésznőként, énekesnőként vagy íróként - a lényeg az volt, hogy rajongjanak érte. Később aztán sikerült is neki a dolog, igaz, egy kicsit másképp, mint képzelte.

Bonnie és Clyde hírneve a történelemben Rómeóval és Júliával vetekszik, pedig a nőnek Clyde előtt is volt szerelme. Feleségül ment Roy Thorntonhoz 1926-ban, akitől mellesleg soha nem vált el. A Texas History Notebook szerint a férfi is bűnös életet élt, és többször megcsalta feleségét - amikor ez harmadszorra is megtörtént, hiába szerette szívéből és hiányzott neki, Bonnie véget vetett a kapcsolatnak, és sokáig gyűlölte a férfiakat, szó szerint a pokolba kívánta őket. Két évvel a történtek után találkozott Clyde-dal, akivel első látásra egymásba szerettek. (Ennek ellenére egyébként halála napjáig azt a jegygyűrűt viselte, amit Roy-tól kapott.)

Clyde bűnöző élete nagyon fiatalon kezdődött, és rendkívül kicsapongó volt. Először 21 éves korában került börtönbe rablásért, az FBI az Eastham Prison Farmra zárta, ami nem volt egy kellemes hely. Abban az időben egyébként sem volt épp üdítő börtönben lenni, de az Eastham a rosszak közül is a legrosszabb volt. A rabokat állandóan verték, sokszor ok nélkül ki is végezték őket. Clyde ott eltöltött időszaka annyira szörnyű volt, hogy soha nem beszélt senkinek róla, még Bonnie-nak sem. Végül kiszabadult a helyről, de megtört volt és keserű. Súlyos sérüléseket szenvedett, melyek halála napjáig rányomták bélyegüket egészségére. Bonnie-nak sem volt könnyű ilyen téren, 1933 júniusában - menekülés közben - autóbalesetet szenvedtek, amiben a nő lába borzalmasan megsérült. Mivel nem mehettek kórházba, Clyde és az egyik bűntársa látta el Bonnie sebeit. Nem végeztek maradéktalanul jó munkát, az asszony ugyanis soha többé nem tudott rendesen járni.

Lapozz!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.