27 év házasság után válik Melinda és Bill Gates – ezeken kell osztozkodniuk

Hosszú évek után külön utakon folytatják életüket, erről közös közleményben tudatták a világot.

Vége

Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embereként, amerikai üzletemberként, szoftverfejlesztőként és feltalálóként is ismert – ám neve hosszú idők óta nem hangzott el sehol felesége, Melinda Gates említése nélkül. Nem véletlenül, hiszen a pár 27 éve házasodott össze, és fel sem merült, hogy egyszer elválnak. Gyermekeik mellett közös alapítványuk, a Bill és Melinda Gates Alapítvány is összekötötte őket – ez az alapítvány volt az, amely az utóbbi hónapokban támogatta a koronavírus elleni vakcinák fejlesztését is. Ám most bombaként robbant a hír, miszerint a Microsoft cég alapítója és tulajdonosa különválik feleségétől, amit egy közös közleményben tudattak a világgal Twitteren. „Az elmúlt 27 évben három hihetetlen gyermeket neveltünk fel együtt, és egy olyan alapítványt hoztunk létre, amely az egész világon működik és küzd azért, hogy minden ember egészséges, produktív életet élhessen. Az alapítvány kapcsán folytatjuk közös munkánkat, azonban nem hisszük, hogy a továbbiakban, életünk következő szakaszában egy párként van még jövőnk” – áll a közleményben, ahol mindenkit megkérnek arra, tartsák tiszteletben döntésüket.

A pár 1994. január elsején házasodott össze Hawaii szigetén: Melinda még 1987-ben kezdett dolgozni a Microsoftnál, itt ismerkedett meg későbbi férjével. Végül hét év ismerettség után döntöttek úgy, hogy összekötik életüket, ezután pedig Melinda kilépett a cégtől, és három gyermekük felnevelésére koncentrált. A nőnek egyébként nagy szerepe volt abban, hogy Bill Gates jótékonykodni kezdett. Minden bizonnyal eltart majd egy darabig, mire megegyeznek , pontosan hogy is osztoznak a hatalmas vagyonon, aminek nagyrészét közösen szerezték: a párnak van egy Xanadu 2.0 névre keresztelt óriási birtoka, rajta a Washington-tóra néző családi fészekkel, valamint ott van még alapítványuk is, amelynek 2014-ben a becslések szerint 28 milliárd dollárt adományoztak. Gatesék nettó vagyonát több mint 130 milliárd dollárra becsülik, na persze kérdés az, hogy ebből kinek mennyi marad a papírok elrendezése után…

Károly Fülöp svéd herceg és felesége, Zsófia szerelme az egész országot megdöbbentette. A hercegné előélete alapján sokan azt gondolták, nem méltó a címre, ám az évek alatt bebizonyította, az ember képes teljesen megváltozni, maga mögött hagyva a múltját.

Leadfotó: Profimedia-RedDot

Oldalak