Több ezren búcsúztatták Benedek Tibort - Kemény Dénes is elköszönt tőle

A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó halálhírét csütörtökön jelentették be. A világklasszis sportolótól családja, sporttársai, hírességek és civilek is gyertygyújtással emlékeztek meg tegnap este a Hajós Alfréd Sportuszodánál.

Az egész ország gyászol

Több ezer ember gyűlt össze, hogy lerója kegyeletét a tragikus hirtelenséggel, 47 éves korában eltávozó olimpiai bajnok vízilabdázónk, Benedek Tibor előtt. A tömeg közel a nagykörútig állt a Hajós Alfréd Sportuszoda főbejáratától, ahol egy nagy, fekete-fehér portré és temérdek mécses emlékeztette az arrajárókat a felfoghatatlan tragédiára. A szomorú hír bejelentése után ugyanis nemcsak a sportoló kollégái és a magyar hírességek, hanem a civilek is méltóképpen akartak búcsút venni a magyar vízipóló egyik legkiemelkedőbb alakjától.

Kemény Dénes: Nagyon szerettük egymást

A magyar vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya az RTL Klub Híradójának nyilatkozott tegnap este egykori csapattársa haláláról. A sportszakember megrendülten beszélt arról, hogy mennyire igazságtalan az élettől, hogy egy olyan jó ember, apa és sportoló, mint amilyen Benedek volt ilyen fiatalon távozott el közülünk.

„Ez nem az élet rendje. Az nem az élet rendje, ha egy szülő temeti el a gyermeket, az nem az élet rendje, hogyha szövetségi kapitány kap egy üzenetet reggel hatkor, hogy az egyik olimpiai bajnok játékosa elhunyt" - kezdte Kemény a csatornának. "Mindenki egy borzasztó erős, szorgalmas, akaratos harcosnak ismerte, én ismertem a Tibinek az érzelmes oldalát, és azok a legszebb emlékem, amikor egy boldog pillanatban látom az őszinte örömöt. Uszodaiként én nagyon közel álltam hozzá, nagyon sokszor láttam ezt az örömöt. Nagyon jó apuka is volt, példamutató módon nevelte gyermekeit” - folytatta az egykori kapitány.

Benedek Tibor egykori mestere hozzátette, hogy senki nem gondolta volna, hogy egy ilyen harcost, mint amilyen ő volt legyőzhet egy betegség. Ő maga is 110%-ig hitte, hogy hamarosan elhagyhatja a kórházat. "Van egy nagy különbség mi köztünk és más csapatok között, hogy mi szeretjük egymást” - zárta az interjút Kemény Dénes.

Leadfotó és fotó: MTI / Czeglédi Zsolt, Illyés Tibor

Oldalak

Szólj hozzá Te is!