Benedek Miklós: Látom magam előtt Tibort, ahogy a székében ülve mosolyog, és szinte belebetegszem

Benedek Miklós korábban megfogadta, hogy a nyilvánosság előtt sosem beszél fia, Benedek Tibor vízilabdázó elvesztéséről, Csernus Imre Maflás című beszélgetős műsorában azonban kivételt tett. Nemcsak a veszteségek, a gyász és a megbékélés témái kerültek szóba a csaknem egy órás interjú során, de pályájáról és arról is elmélkedett, milyennek látja a mai színházat.

Őszintén megmondta a véleményét a mai színházi világról

Benedek Miklós volt Csernus Imre Maflás című műsorának legutóbbi vendége: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészlegenda a csaknem egyórás beszélgetés során szakmai- és magánéletéről, múltjáról, jelenéről, fájdalmairól, gyötrődéseiről mesélt a pszichiáternek. A nagyszerű színművész nem finomkodott, amikor a mai színházi világot jellemezte: azt mondta, sokkal kevesebb napjainkban az átütő tehetség, mint hajdanán, a színházi szakma rengeteg olyan emberrel telítődött, akik nem alkalmasak a színészi munkára, ez pedig óhatatlanul is cinikussá tette őt, ugyanakkor bántja is. A 75 esztendős Benedek Miklóst a televízió sem deríti fel: bár gyakran van a kezében távkapcsoló, azt mondja, a ma divatos műsorok rettenetesen fel tudják bosszantani. Ugyanakkor szívesen néz minőségi tévésorozatokat a Netflixen - azt mondja, ezek a produkciók képesek teljesen lebilincselni, és ilyenkor azon morfondírozik, hogy a magyarok miért nem tudnak hasonló nívójú tévés munkákat letenni az asztalra.

Benedek Miklós félelmeiről is mesélt Csernus Imrének. Úgy fogalmazott, a halál gondolata azért borzasztja el, mert ismeretlen és szomorú - azoknak pedig, akik itt maradnak, ráadásul még tragikus is. Beszélt édesapja, Benedek Tibor színművész-humorista hipochondriájáról is, amit ő ugyan nem örökölt, de sokszor kínozzák fizikai fájdalmak.

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2