Sosem vállalta fel, hogy a saját neméhez vonzódik: titkos szeretőket tartott a legendás hollywoodi színésznő

Barbara Stanwyck Hollywood aranykorának egyik legnagyobb csillaga volt, aki számos időtálló alkotásban bizonyította be a tehetségét. Népszerűségének azonban megvolt az árnyoldala is, hiszen az újságírók és a rajongók árgus szemekkel követték minden egyes lépését, gondosan rejtett titka pedig napvilágra került.

Nagy tehetség volt

Hollywood mindig is rengeteg drámát rejtett, éppúgy, mint napjainkban. Persze mostanra sok minden megváltozott és a világ is messze elfogadóbb lett, mint amilyen egykoron volt, így csak nagyon kevés esetben jelent veszélyt a világsztárokra, ha kiderül róluk valami kompromittáló. Azonban az 1920-as években – és még néhány évtizeden keresztül – bizonyos témák, valamint jelenségek óriási tabunak számítottak. Például az abortuszt, a házasságtörést és a homo-, illetve biszexualitást úgy kezelték, mint valami szégyellnivaló dolgot, így azok, akik féltették a karrierjüket a bukástól, akár az egész életüket hazugságban és titkok sűrű hálójában élték le. A rejtőzés a kor egyik legünnepeltebb filmcsillagának, Barbara Stanwycknek sem volt ismeretlen: a Golden Globe-díjas és háromszoros Emmy-díjas amerikai színésznőről több olyan pletyka is keringett, hogy a saját neméhez vonzódik, ő azonban sosem volt hajlandó megerősíteni a találgatásokat. Ugyan nyilvánosan csakis férfiakkal volt kapcsolata, valódi énjét sosem vállalta a publikum előtt. A részletekért olvass tovább a galériában!

A színésznő Ruby Catherine néven látta meg a világot 1907-ben egy szegény család ötödik, egyben legfiatalabb gyermekeként. Nehezen indult az élete: mindössze négyéves volt, amikor édesanyját egy részeg járókelő véletlenül kilökte egy autó elé – az asszony szörnyethalt, Ruby édesapja pedig képtelen volt feldolgozni a tragédiát, ezért elhagyta a családot és többé nem tért vissza. Ruby nővérére hárult a feladat, hogy gondoskodjon az árván maradt gyerekekről, ám hamarosan mind nevelőszülőkhöz kerültek. A majdani színésznő ekkoriban nehéz napokon ment keresztül: már kilencéves korára erős dohányos volt, tizenöt évesen pedig abortuszon esett át.
Kattints a további képekért!

Temessy Hédi a kor egyik legfoglalkoztatottabb színésznője volt, ám mikor leszbikus kapcsolata napvilágot látott, sokan már csak emiatt vették szájukra Hédit, nem pedig tehetsége miatt.

Leadfotó: Imagno/Getty Images

Oldalak