Sztárok

Megúszhatja a börtönt az egykori sztárfocista, akit 9 évre ítéltek el csoportos nemi erőszak miatt

Csoportos nemi erőszak miatt 9 év börtönre ítélték Robinhót, de várhatóan nem fogja leülni büntetését. Egyelőre biztonságban érezheti magát, de sosem nyugodhat meg igazán.

Kimondták a bűnösségét, de megúszhatja a büntetést

Robinho, az egykori sztárfutballista – aki a Real Madridban, a Manchester Cityben, a Milanban is megfordult, míg a brazil válogatottnak 14 éven át volt alapembere –2013. január 22-én erőszakolt meg öt társával egy 22 éves albán nőt Milánóban.

Az ügy 2017-ben jutott el az ítélethozatalig Olaszországban, a százszoros brazil válogatott labdarúgó 9 évet kapott, ám védői fellebbeztek, így a jogerős döntésig felfüggesztették a büntetés végrehajtását – írta meg a 444.hu. Az erőszakoló ezt az eljárást is bukta 2020-ban, de sor került még egy fellebbezési körre, ez ért véget most. A korábbi ítéletet helyben hagyva kilenc év börtönbüntetésre ítélte Robinhót szerdán az olasz legfelsőbb bíróság csoportos nemi erőszakban való részvételéért. Egy másik erőszaktevő, Ricardo Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat nem találta meg a rendőrség.

A 37 éves játékosnak elvileg börtönbe kellene vonulnia, de várhatóan nem fog, mivel ismét hazájában él, és Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal. A hvg.hu azt írja, így sem lehet nyugodt Robinho, mert ha olyan helyre utazik, amelynek van – ez csaknem hetven ország –, akkor azt kockáztatja, hogy alkalmazzák vele szemben a nemzetközi elfogatóparancsot.

A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették. Ebben az évben megnősült, feleségével két fiuk született.

Nem mindennapi utasításban volt része a minap a 68 esztendős John Malkovichnak. A legendás hollywoodi filmszínész egy forgatás apropóján tartózkodott a vizek városában, ám az egyik helyi luxushotel megtagadta tőle a belépést.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!