Bajor Gizi egy tragikus szerelem áldozata lett: öngyilkosságnak álcázták a halálát

Tragédiába torkollott Bajor Gizi házassága és élete, a férje meggyilkolta, majd magával is végzett. Mi vezetett idáig és mi történt azon a bizonyos utolsó napon?

Mi állhatott Bajor Gizi rejtélyes halála mögött?

128 éve született Bajor Gizi, Kossuth-díjas magyar színművész, kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, a 20. századi magyar színjátszás legmeghatározóbb alakja. Valódi lázadó volt, a színi pályára is családja megkérdezése nélkül lépett. 1911-ben került a Színművészeti Akadémiára, miután egy betiltott verssel tarolt a felvételin. Három év múlva a diplomaelőadásán nagy sikert aratott, a Vígszínház azonnal szerződést ajánlott neki, de végül a Nemzeti Színházhoz szerződött, amelynek két évad kivételével haláláig tagja maradt.

Bár filmekben is szerepelt, sőt rendezett is, igazi sikereit a színpadon érte el. Színpadi rutinja csodálatra méltó volt. Korának egyik legünnepeltebb sztárja volt, az embereket minden érdekelte, ami vele volt kapcsolatos, Bajor mégis kerülte a nyilvánosságot. Ráadásul neki köszönhetjük a magyar színjátszás egyik másik jelentős alakját is. Egy diákszínházi előadás után, egy feltűnően zavarban lévő, beszédhibás epizódszereplőnek, Latinovits Zoltánnak javasolta, hogy válassza a színészhivatást.

A szerelemben azonban nem volt ilyen szerencsés, ez pedig az életébe került. Nem betegség vagy baleset végzett vele idő előtt, hanem egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosság áldozata lett.

Lapozd fel a galériánkat a drámai részletekért!

1920. augusztus 2-án Budapesten házasságot kötött a nála kilenc évvel idősebb Vajda János Ödön ügyvéddel, a frigy 1927-ben válással végződött.
Kattints a további képekért!

Ruttkai Éva Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész nemcsak a színházakat forgatta fel fenekestül, de a színészkirály, Latinovits Zoltán életét is. A két tehetség az Ilyen nagy szerelem című dráma miskolci próbáin találkozott, innen pedig már nem volt visszaút, egymásba szerettek Éva házassága és gyermeke ellenére is. Márpedig szerelmüket ők ketten nemcsak a színpadon, hanem a függöny legördülése után is megélték, amikor nem volt rajtuk a színészi álca – vonzalmukat pedig egy percre sem próbálták tagadni.

Leadfotó: facebook.com/%C5%90seink-%C3%A9s-unok%C3%A1ik-720933617989409

Oldalak