Tarolt a hétvégén a Bagossy - Minden, amit tudnod kell a sármos slágergyárosokról

Az ötödik Petőfi Zenei Díjátadón 9 kategóriából 3-at zsebelt be a Bagossy Brothers Company. Mutatjuk, mit érdemes tudni a magyarok új kedvenc zenekaráról.

Az erdélyi fivérek, akik meghódították az országot

Ha azok közé tartozol, akik nem hallgatnak túl sok magyar zenét, akkor is biztosan ismered a Bagossy Brothers Company-t, hiszen az elmúlt években nem volt olyan hazai rádió, ami ne játszotta volna folyamatosan a slágereiket. A 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekart a gyergyószentmiklósi Bagossy testvérpár, Norbert és László alapították, azóta pedig sikert sikerre halmoznak. Első évükben Erdély számos településén felléptek, számaikat pedig játszani kezdte az erdélyi rádiók mellett számos határon túli, magyar területen működő, illetve magyarországi rádióadó is.

A nagy áttörést 2018-ban érték el, mikor egy novemberi koncertjük akkora sikert ért el, hogy a következő évben jelöltjei, majd díjazottjai lettek Az év akusztikus koncertje kategóriában a Petőfi Zenei Díjátadón. Tavaly Fonogram-díjjal ismerték el a fiúk munkásságát, az Olyan Ő című daluk lett Az év hangfelvétele.

A többi slágerüket, mint a Van egy ház, Valahol itt, Visszajövök vagy éppen a Boldog idők egy egész orszég ismeri, láthattuk őket a legtöbb hazai fesztiválon és teltházas koncerteken, de a fiúkról csak keveset tudunk. A következő összeállításból jobban is megismerheted őket.

Bagossy Norbert (gitár/ének) A tehetséges 30 éves zenész 2011-ben az X-Faktorban is feltűnt, de ekkor még nem figyelt fel rá sem a szakma, sem a közönség. Sok zenekarban játszott korábban, főleg feldolgozásokat, de saját dalokra és forradalmi zenére vágyott. Gyerekkori barátait verbuválta össze azzal a szándékkal, hogy valami újat csináljanak. Nem akart hobbizenekart, ezért rengeteget dolgoztak. A zenekar szövegeit ő írja, általában gitárral a kezében.
Kattints a további képekért!

Kihirdették a magyar könnyű zene idei legeredményesebb előadóit és együtteseit.

Leadfotó: facebook.com/bagossybrothers

Oldalak