Autóbalesetet szenvedett a TV2 sztárja - Egy hajszálon múlt, hogy nem lett nagyobb baj

Éjszaka autóbalesetet szenvedett a TV2 egyik tehetségkutatójának felfedezettje, amikor egy szarvas rohant ki az útra, egyenesen az autójuk elé. Az énekesnő elmesélte a Femcafenak, hogy hogyan élte meg ezt a tragikus estét.

Egy hajszálon múlt

A csodával határos módon nem történt komolyabb baj és karcolások nélkül megúszta a TV2 Star Academy műsorának nyertese, Szőcs Renáta és férje Márk a szarvassal való "találkozást". Reniék éppen hazafelé tartottak éjfél körül, amikor a kivilágítatlan útra kiszaladt az állat, egyenesen az autójuk elé. A szembesávban éppen egy másik autó tartott feléjük, így szinte esélytelen volt elkerülni az ütközést. Az énekesnő azt mesélte a Femcafenak, hogy rettenetesen megijedt, ám szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen nem történt komolyabb baj.

"Hirtelen csak azt láttuk, hogy elénk ugrik, de már annyira közel volt, hogy Márknak nem volt esélye kikerülni. Nagyon megijedtem, előttem tényleg leforgott az egész életem, de szerencsére nem mentünk gyorsan" - mondta Reni, aki azonnal felhívta édesapját, hogy ilyen esetben mi a pontos teendő.

"Az autónk eleje teljesen felgyűrődött olyan hatalmas volt az ütközés, azonban a légzsákok nem nyíltak ki szerencsére, mert az állat nem ütötte meg a szenzort. Először azt sem tudtam, hogy minek mentünk neki, a másodperc törtrésze alatt történt a baleset. Felhívtam édesapámat, aki elmondta, hogy mit kell tenni, így hívtuk a rendőrséget, de az állat továbbrohant, én meg elkezdtem remegni, aztán három órán keresztül csak remegtem" - tette hozzá a fiatal tehetség.

Már egy kisebb termetű vad gázolásakor is drágán javítható sérülések keletkezhetnek az autón, egy szarvassal, őzzel, vagy éppen vaddisznóval történő találkozás azonban súlyos károkkal, és személyi sérüléssel is végződhet. A vadgázolás esetén speciális szabályok vannak érvényben, így ilyen esetben a vadakért a területileg illetékes vadásztársaságok a felelősek, velük szemben érvényesíthető az autó tulajdonosát ért kár, ám a felelősség megállapítása sokszor nem egyértelmű, így a baleset utáni intézkedésnél nagyon sok apró, ám annál fontosabb részletre kell ügyelni.

Mik a teendők?

  • Mindenképpen hívjuk ki a rendőrséget, ha vadat gázoltunk el.
  • Ki kell tölteni a kék-sárga betétlapot is.
  • Fényképek készítése a helyszínen.
  • A tetemet át kell adni az illetékes társaságnak, akiket a rendőrök értesítenek.

A jellegzetes orgánumú magyar színművész végleg leszámol a múlttal.

Leadfotó: 123RF.com Fotó: TV2 Mokka

Oldalak