Nem halad a nyomozás az Alec Baldwin-ügyben: a színész nem működik együtt a hatóságokkal

Alec Baldwin egy tavalyi forgatáson egy kellékfegyverrel halálosan megsebesített egy operatőrt. A vizsgálat azóta folyik az ügyben, a színész azonban akadályozza a nyomozás haladását, mivel nem hajlandó átadni a mobilját a hatóságoknak, mert attól tart, hogy az incidenst nem érintő szenzitív információk szivárognak ki róla.

Hátráltatja a nyomozást?

Ahogyan arról a Femcafe.hu is beszámolt, tavaly októberben szörnyű tragédia történt egy forgatáson Új-Mexikóban, amikor elsült egy kellékfegyver a világhírű amerikai színész, Alec Baldwin kezében a Rust című westernfilm forgatásán, ennek következtében meghalt a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült.

Az ügy akkor nagyon felkavarta a közvéleményt, szinte naponta jelentek meg a legújabb fejleményekről szóló újságcikkek, pár hete azonban viszonylag nagy a csend a produkció háza táján. A nyomozás természetesen azóta is folyik, azonban nem halad a kívánt módon, amiben nagy szerepe van Baldwinnak is, a színész ugyanis nem adta át a nyomozóknak a mobiltelefonját, annak ellenére sem, hogy korábban nyilvánosan azt állította, mindenben együttműködik a baleset nyomozása kapcsán és a házkutatási parancsoknak is aláveti magát.

A hirado.hu a Santa Fe megyei seriff hivatala csütörtöki sajtóközleményét idézve arról ír, hogy már december 16-án bekérték a színész mobilját, a kérelmüket pedig még aznap jóváhagyta a bíró. A nyomozók ezután e-mailben kézbesítették a parancsot Baldwin ügyvédeinek, akik állításuk szerint elismerték, hogy megkapták az üzenetet. A telefon azonban azóta sem került benyújtásra.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

  • 1
  • 2