Szörnyen viselkedett a királynő Diana hercegnő temetése előtt? Bírálták, amiért ezt tette a félárva hercegekkel

19 évvel ezelőtt a mai napon vett végső búcsút az egész világ Diana hercegnőtől. A királynő a temetés előtt egy nappal beszédet mondott a BBC élő adásában, másnap pedig a könnyeivel küszködő Elton John énekelt a ceremónián.

II. Erzsébet beszéde Diana hercegnő temetésén

"A szörnyű hírek után, amelyek vasárnap érkeztek, Anglia és a világ is felénk fordította a tekintetét. Szívet melengető volt megtapasztalnunk, milyen sokan fejezték ki részvétüket Diana elvesztése miatt. Mindannyian máshogy próbáljuk feldolgozni a tragédiát. Nem könnyű kifejezni a veszteségünket. Az első sokk után rengeteg más érzés keveréke lesz urrá rajtunk. Hitetlenség, értetlenség és düh, valamint aggodalom azokért, akik maradtak. Ezeket mind éreztük az elmúlt napokban. Amit most a királynőtökként és nagymamaként fogok mondani, a szívemből szól.

Először is szeretnék magam megemlékezni Dianáról. Kivételes és rendkívül tehetséges ember volt. A jó és a rossz időkben is képes volt mosolyogni, nevetni. Lenyűgözött másokat a melegségével és kedvességével. Csodáltam és tiszteltem őt az energiájáért és a mások iránt mutatott elkötelezettségéért. Illetve természetesen azért, mert odaadó édesanyja volt a fiainak.

Ezen a héten Balmoralban mind segíteni próbáltunk Vilmosnak és Harrynek, hogy elfogadhassák a szörnyű veszteséget, amit ők, és mi többiek elszenvedtünk. Azok, akik ismerték, soha nem felejtik el őt, azok a milliók pedig, akik soha nem találkoztak vele, de úgy érezték, ismerik, mindig emlékezni fognak rá. Szerintem mindannyian tanultunk az életéből és levontuk a megfelelő következtetéseket most, a halála után. Osztozom abban a szándékotokban, hogy szeretnétek ápolni, őrizni az emlékét. Számomra ez egy lehetőség, amivel Károllyal, Vilmossal és Harryvel az oldalamon fogok élni.

Köszönünk minden virágot, üzenetet, minden részvétnyilvánítást ennek a jelentős embernek. Ez nagy segítség a számunkra, megnyugvást lelünk benne. Gondolatban Diana családjával vagyunk, illetve azok családjával, akik vele együtt hunytak el. Tudom, min mennek keresztül. Keresik a vigaszt és azon tűnödnek, hogyan élhetnek ezentúl a szerettük nélkül. Holnap midannyian együtt gyászolhatjuk Dianát, és megemlékezhetünk túlságosan is rövid életéről. Ez egy nagyszerű alkalom, hogy a brit nemzet megmutassa a világnak összetartását és tiszteletét. Nyugodjon békében mindenki, aki már nincs többé. Mi pedig örüljünk, hogy ismertünk valakit, aki sokakat boldoggá tett" - mondta II. Erzsébet királynő a BBC élő adásában a hercegnő temetése előtt egy nappal.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!