Sztárok

Adam Driver főszereplésével készült filmmel nyit az idei Velencei Filmfesztivál

A rendező, Noel Baumbach három évvel ezelőtt, a Házassági történet című melodrámájával már impozáns sikert aratott Velencében - és abban a moziban is Driver alakította az egyik főszerepet.

Nem a saját forgatókönyvéből készült

Noah Baumbach legújab filmjével nyit majd az idei Velencei Filmfesztivál. A White Noise című alkotás főszerepét, egy középnyugat-amerikai egyetem professzorát, akinek életében drámai fordulatok következnek be, Adam Driver játssza. Baumbach először rendezett olyan filmet, amely nem saját forgatókönyvéből készült. A White Noise Don DeLillo azonos címmel 1985-ben megjelent posztmodern regényét adaptálta.

A produkcióban Greta Gerwig, Andre Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith és Don Cheadle is szerepel.

Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója kiemelte: nagy megtiszteltetés, hogy Baumbach filmjével nyílhat meg a mustra. “Don DeLillo nagyszerű regényéből Baumbach eredeti, ambiciózus és lenyűgöző alkotást forgatott, amely drámai, ironikus, szatirikus is egyben. A film a nyolcvanas évekbeli megszállottságainkat, kétségeinket és félelmeinket vizsgálja, ugyanakkor nagyon is egyértelmű utalásokat tesz a mára” – fűzte hozzá.

A Netflix égisze alatt született

Baumbach filmje a Netflix finanszírozásával született. A hollywoodi lap szerint a streamingóriás Velencéből akarja indítani a film kampányát, amellyel a következő díjszezonra is biztosítani akarja számára a figyelmet.

A Velencei Filmfesztivál szervezői kedden jelentik be a teljes versenyprogramot. Idén több más Netflix-film is versenybe száll a Lidón, köztük Alejandro González Inárritu mexikói rendező Bardo című alkotása és a Blonde, Marilyn Monroe életének fiktív krónikája Andrew Dominik új-zélandi rendezőtől, amelyben a Tőrbe ejtve és a Nincs idő meghalni sztárja, Ana de Armas alakítja Monroe-t.

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik meg – írja az MTI.

Fotó: Amy Sussman / Getty Images

Harmincnégy évvel ezelőtt mutatták be a Die Hard című, mára a műfaj egyik hivatkozási pontjaként emlegetett akciófilmet, mely egy csapásra hollywoodi sztárrá tette Willist.

Leadfotó: Amy Sussman / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.