Sztárok

Harcsa Veronika lett az év jazz énekesnője, itt a lista a további győztesekről

Kihirdették 2021 jazz zenészeit, megvannak a nyertesek.

Az év jazz zenészei

Kihirdették az év jazz zenészeinek győztes-listáját. A Magyarjazz.hu közleménye szerint nagy sikerrel zárult az első közönségszavazás, melynek keretében többezren voksoltak a jelöltekre. Kiemelték, bár a koronavírus okozta járványhelyzet kihatott a kiemelkedő zenei műfajra is, az online platformnak hála nem került teljesen karanténba.

"Bíztunk benne, hogyha sikerül szakmailag megalapozott feltételeket teremteni ahhoz, hogy a magyar jazzelőadók ebben a formában is megkapják a közönségtől azt a visszaigazolást, amelyet a legtöbb klub és koncert népszerűsége régóta jelez, akkor elég sokan fognak időt szánni a szavazásra, hogy az hiteles legyen. A járványhelyzet miatt ugyan a jazzélet is karanténba került, a lemezkiadás és az internetes jelenlét így viszont előtérbe került" - írták.

MagyarJazz közönségszavazás - az eredmények

"A közönségszavazást, amelyhez a Google űrlapját használtuk, hogy transzparens legyen, három szerkesztő felügyelte. A napi mentésben egy program kivette azokat a szavazatokat, amik egynél többször érkeztek be egy email címről, valamint kiküldött számos ellenőrző emailt a címek valódiságát ellenőrzendő. Sokat elmond a magyar jazz egészének mély beágyazottságáról, hogy a legtöbb szavazó minden kategóriában teljesen kitöltött lapot küldött be (minden kategóriában volt véleménye). Voltak, akik majdnem minden nap szavaztak, de a beérkezett és hitelesített szavazatok 80%-a csak egyszer szavazó felhasználótól érkezett az egy hónap alatt. Általában reggel nyolc és éjfél között érkeztek be a szavazatok, de a karácsonyi időszakban már hajnali 5-től éjjel 2-ig szavaztak olvasóink" - fogalmaztak a Magyarjazz.hu oldalán.

Az év magyar jazz albuma

 1. Lukács Miklós Cimbiosis Trio: Music from the Solitude of Timeless Minutes – BMC Records
 2. Németh Ferenc feat. Gregory Tardy, Tzumo Árpád: Freedom – Dreamers Collective Records
 3. Juhász Gábor Trió: Trio – szerzői kiadás

Az év jazz-zenekara

 1. Modern Art Orchestra
 2. Lukács Miklós Cimbiosis Trió
 3. László Attila Fusion Circus

Az év jazz-énekese

 1. Berki Tamás
 2. Winand Gábor
 3. Horváth Charlie

Az év jazz-énekesnője

 1. Harcsa Veronika
 2. Szőke Nikoletta
 3. Pocsai Kriszta

A győztesek teljes listáját itt tudod megtekinteni.

Fotók, leadfotó: Magyarjazz.hu, Facebook/Harcsa Veronika; forrás: Magyarjazz.hu

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....