20 éves a Harry Potter - 8 titok, amit biztos nem tudtál a szereplőkről

A szemünk előtt cseperedtek fel minden idők leghíresebb varázslótanoncai, de vajon minden részletre figyeltünk velük kapcsolatban?

Varázsló vagy, Harry!

Húsz évvel ezelőtt, 1999-ben jelent meg először magyar nyelven az angol írónő, J. K. Rowling ifjúsági fantasy regénye, a Harry Potter első része amely varázsütésszerűen hódította meg az egész világot. A Privet Drive 4. házszám és az ott található gardróbszoba, ami a tinédzser otthona volt a varázslótanoncsága előtt, mára senkinek nem hatnak ismeretlenül. A kicsit esetlen kinézetű, de eszes fiú szemüvegén keresztül egy teljesen új fantáziavilágba juthattunk el, ahol bűbájok, varázsigék és pálcák vannak és misztikus lények élnek.

A gyereknek és felnőttnek egyaránt izgalmas történet Magyarországon is nagy sikert aratott, hiszen hatására egyre több gyerek kezdett el olvasni. Rengeteg magyar rajongói oldal készült, és fórumok alakultak, ahol különböző alternatív sztorikkal egészítették ki a könyvszéria hét részét. Harry Potter popkulturális ikon lett: minden fiatal a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába vágyott, és óriási örömmel töltötte el a hazai gyerekeket, ha egy-egy Angliából importált csokiszállítmány révén csokibéka vagy Bogoly Berti-féle minden ízű cukorka került a boltok polcaira.

A könyv mellett szintén hangos sikert aratott a filmváltozat is, amely örökre meghatározta a három főszereplő színész, Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) és Emma Watson (Hermione) sorsát. A következő összeállítással mi is megünnepeljük a HP-sorozat magyar születésnapját, amelyben olyan meglepő tényeket gyűjtöttünk össze a főszereplőkről, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem tudnak feltétlenül.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!