Íme, minden idők 10 legnépszerűbb magyar televíziósa

November 21. a televíziózás világnapja.

Tévés legendák

A tévé minden kétséget kizáróan a mindennapjaink része és hatással van az egész életünkre. Éppen ezért 1996 óta november 21-e a televíziózás világnapja. Idén a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy e médium mind a mai napig elősegíti a társadalmi változásokat azáltal, hogy rávilágít a faji és társadalmi igazságtalanságokra, a gyűlöletbeszédre, a klímaváltozással kapcsolatos sürgető kérdésekre és arra a támogatásra, amelyet a koronavírus-fertőzés időszakában a tévé nyújt a lakosságnak és a vállalkozásoknak.

A jeles nap alkalmából összegyűjtöttük azt a 10 legendás hazai tévést, aki szakmai hozzájárulása nagyban hozzájárult a magyar televíziózás jelenlegi színvonalához.

Tamási Esztert fénykép alapján kereste fel és bemondóként alkalmazta a Magyar Televízió 1957-től kezdve egészen 1991-ben bekövetkezett haláláig. Vezette többek között a Híradót, a Táncdalfesztivált, a Kodály énekversenyt és az Iskolatelevíziót. 1971-ben indult az Önök kérték című kívánságműsor, melynek 1990-ig a műsorvezetője volt. Sokoldalúságát szórakoztató szilveszteri műsorokban is bizonyította.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: facebook.com/gundeltakacsgabor.hivatalos; facebook.com/OrigoHirek; facebook.com/atv.hu

Oldalak