Zsemlegombóc juhtúróval - Recept

Minden levest még finomabbá és különlegesebbé tesz ez az isteni levesbetét, a juhtúrós zsemlegombóc.

Hozzávalók

  • 400 g juhtúró
  • 4 tojás
  • 4 száraz zsemle
  • 1/2 szerecsendió

Elkészítés

Daráljuk le a száraz zsemléket, dolgozzuk össze az összetört juhtúróval, a tojással, és a frissen reszelt szerecsendióval. Ebből egy viszonylag lágy a masszát kapunk, azonban 20 perc pihenés után a zsemle megszívja magát. Ekkor formáljunk belőle kb. dió nagyságú gombócokat, tegyük a levesbe, és forrástól számítva kb. 5-7 perc alatt főzzük készre.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: greenvegadine.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.