Zöldséges virsli - Érdekes ízvilág

A virsli kiváló a nap bármely szakában. Ezt az egyszerű ételt azonban megbolondíthatjuk zöldségekkel, így még gazdagabb ízvilágot kaphatunk!

Hozzávalók

  • 1 kg gyökeres zöldség (zeller, karalábé, krumpli, batáta stb.)
  • 40 dkg frankfurti virsli
  • 3 dkg vaj vagy Rama
  • 1 leveskocka
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • ½ fej kelkáposzta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés
Vizet forralunk lábasban, majd beletesszük a leveskockát. Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felvágjuk vékony csíkokra és hozzáadjuk a főtt zöldségekhez. Még két percig főzzük. Ezután leszűrjük és egy villával vagy krumplitörővel áttörjük. Megsózzuk, majd borsozzuk. Felvágjuk a virslit 3-4 cm-es darabokra és átsütjük az olajban. Hozzáadjuk a vajat, a kakukkfüvet, végül a törtzöldségeket. Néhány perc alatt barnára sütjük és néha kevergetjük.

Melegen tálaljuk. Rendkívül kiadós ebéd vagy vacsora a család minden tagjának. Kóstold meg baconos hot dog receptünket is!

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné mostanában nem szerepel a nyilvánosságban, de - ahogy azt egy testbeszéd-szakértő kifejtette - néhány nappal ezelőtt diszkrét üzenetet intézett a nagyvilághoz.
Egészség
Az utóbbi években megsokszorozódott az ALS-ben szenvedő betegek száma Magyarországon. De vajon a változásért tényleg a koronavírus elleni vakcinák okolhatók?
Home&Design
A sütő alatt megbúvó fiókot szinte mindenki tárolóhelyként hasznosítja, pedig valójában nem ez az eredeti funkciója.