Zöldséges virsli - Érdekes ízvilág
A virsli kiváló a nap bármely szakában. Ezt az egyszerű ételt azonban megbolondíthatjuk zöldségekkel, így még gazdagabb ízvilágot kaphatunk!
Hozzávalók
- 1 kg gyökeres zöldség (zeller, karalábé, krumpli, batáta stb.)
- 40 dkg frankfurti virsli
- 3 dkg vaj vagy Rama
- 1 leveskocka
- 1 evőkanál kakukkfű
- ½ fej kelkáposzta
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
Elkészítés
Vizet forralunk lábasban, majd beletesszük a leveskockát. Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felvágjuk vékony csíkokra és hozzáadjuk a főtt zöldségekhez. Még két percig főzzük. Ezután leszűrjük és egy villával vagy krumplitörővel áttörjük. Megsózzuk, majd borsozzuk. Felvágjuk a virslit 3-4 cm-es darabokra és átsütjük az olajban. Hozzáadjuk a vajat, a kakukkfüvet, végül a törtzöldségeket. Néhány perc alatt barnára sütjük és néha kevergetjük.
Melegen tálaljuk. Rendkívül kiadós ebéd vagy vacsora a család minden tagjának. Kóstold meg baconos hot dog receptünket is!