Zöldhagymaleves fehérborral - Recept

Itt a zöldhagyma szezonja! Érdemes ezt kihasználni, hiszen többek között remek levest is készíthetünk belőle. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 2 csokor zöldhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek liszt
  • 1 l alaplé
  • só, bors
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés

Forró vajon futtassuk meg a megtisztított és felszeletelt zöldhagymát, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze és öntsük rá az alaplét. Ha összeforrt, sóval, borssal ízesítsük és adjuk hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább a levest, közben pedig pirítsuk meg a kenyereket és egy éles késsel kockázzuk fel. Tálaláskor szórjuk a leves tetejére.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: sprightliest.com

Oldalak

Sztárok
Szandi szívesen mutatja meg a közösségi médiában, hogyan cseperedett érett férfivá a fia. Most Franciaországban élvezik az életet.
Sztárok
Hamarosan új műsorvezető párokkal, köztük Marics Petivel tér vissza a TV2 képernyőjére a Zsákbamacska című game-show. A keddi sajtótájékoztatón a ValMar duó énekese a forgatáson szerzett élményei...
Sztárok
Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteleti tagja ismét bebizonyította, hogy csak a tudományos fejlődést tartja szem előtt.