Zalai dödölle - Hazai különlegesség

A dödölle a délnyugati országrészben egy nagyon kedvelt, házias étel. Elkészítése akár megyénként is változhat.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 3 fej hagyma
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. A sós vízben feltesszük főni. Ha már majdnem megfőtt, annyi vizet öntünk le róla, hogy éppen csak ellepje, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig főzzük, amíg kissé el nem válik a lábas falától. Megpirítjuk a hagymát és a már tűzről levett krumplival összekeverjük. Egy kiolajozott tepsibe tesszük ezt a masszát és addig sütjük, amíg kissé meg nem pirul.

Tejföllel tálaljuk.

Kép: www.konyha-sziget.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.
Sztárok
Krausz Gábor és Tóth Gabi fontos szerepet kapott ezen a listán, amin idén valószínűleg Mikes Anna is előkelő helyen fog szerepelni. Zakatolt a bulvár, és az embereket nagyon lekötötte a sztárséf és...
Sztárok
A gyönyörű Cameron Diaz és nővére, Chimene Diaz akár ikrek is lehetnének. Ugyanakkor a híres színésznő testvére teljesen hétköznapi foglalkozást választott magának.