Egy igazi hétvégi lakoma: Csirkecombok illatos vörösborban – Recept

Hihetetlenül fűszeres és szaftos.

Csirkecombok vörösborban

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg hagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 dkg zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 5 dkg liszt
  • 1 ág rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • babérlevél
  • oregánó
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a húshoz a fűszerkeveréket: a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkecombokat. Ezután a húst lisztbe forgatjuk, és felhevített olajon pirosra sütjük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felkarikázott sárgarépával és a vékonyra metélt zellerrel együtt a csirkére szórjuk. Hozzáadjuk még a karikára vágott póréhagymát is, felengedjük az egészet a vörösborral, majd babérlevéllel, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk, és melegen tálaljuk.

További két csirkecombból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!