Vörösboros nyúlpörkölt - Omlós falatok húsvétra

A húsvéti nyuszi idén is meglátogathatja az éhes szájakat, főleg ha vörösbor társaságában teszi mindezt, akkor okoz feledhetetlen élményt!

Hozzávalók

  • 1 kg nyúlhús
  • 3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 3 dl vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsomkrém
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors, kakukkfű

Elkészítés

A nyulat alaposan mossuk le, daraboljuk föl, majd csepegtessük le. Egy tálban hevítsük fel a vajat, majd a nyúlhús mindkét oldalára 3-4 perc alatt süssünk kérget. Vegyük ki egy tányérra a húsokat, majd az abból kisült szafttal dolgozzunk. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg, adjuk hozzá a gomba-, valamint a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint kakukkfűvel ízesítsük. Keverjük el benne a paradicsomkrémet, majd tegyük vissza a húst. Öntsük föl a vörösborral, majd 2-3 óra alatt, alacsony lángon főzzük puhára a nyulat.

Fotó: channel.nationalgeographic.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!