Vitamindús, egyszerű és finom – gyümölcsös csirkecsíkok
Rengeteg dicséretet zsebeltem be, amikor elkészítettem ezt a receptet. Ráadásul alig van benne kalória!
Gyümölcsös csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- egy kis darabka gyömbér (kb. 2 dkg)
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál só
- bors
- 4-5 őszibarack vagy egy fél ananász (ha nincs friss, a levétől lecsöpögtetett konzerv is jó)
- 1 citrom
Elkészítés:
- Folyó víz alatt mosd meg a húst, egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, majd szeleteld keskeny csíkokra.
- Az összezúzott fokhagymát, a meghámozott és leszerelt gyömbért keverd össze az olajjal, szójaszósszal, és a kevéske borssal, majd forgasd bele a húscsíkokat.
- Ezt pihentesd a hűtőben 30-40 percig, hogy sütés előtt jól összeérjenek az ízek.
- Amíg a hús a hűtőben van, addig hámozd meg a barackot vagy az ananászt, és szeleteld vékony csíkokra. Mosd meg a citromot is, töröld szárazra, majd szeleteld fel.
- Ha letelt a türelmi idő, öntsd az egészet egy nagy teflonedénybe, és közepes hőfokon kb. 15 percig pirítsd a húst.
- Amikor látod, hogy a csirkecsíkok alsó fele megpirult, akkor óvatosan fordítsd meg, hogy mindkét oldalról megpiruljanak.
- Ha a húsokkal megvagy, vedd le a lángról, és még forrón keverd bele a gyümölcsöket. Fedd le, és hagyd pihenni 5-6 percig, hogy összeérjenek az ízek.
- Ha letelt az idő, a gyümölcsös csirkecsíkokat tálald frissen párolt petrezselymes rizzsel. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
A quiche a franciák kedvenc sós lepénye. A nap bármely szakában tökéletes fogás lehet és ezerféleképpen variálható. Most egy isteni sajtos, baconös változatot ajánlunk.