Vegán zöldborsóleves - Recept
Lassan kezdetét veszi az idei zöldborsószezon - mi pedig már alig várjuk! Hangolódjunk rá ezzel a kitűnő recepttel!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- fél hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 5 dl zöldség alaplé
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
Egy edényben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a felaprított hagymát és pároljuk néhány percig. Ekkor tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát, a borsót, az alaplét és főzzük össze. Ha levettük a tűzről a levest, és kissé lehűlt, tegyük bele a turmixgépbe és pépesítsük. Ezt követően tegyük még vissza egy rövid időre a tűzre, ha szükséges sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítsük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!