Pestós tészta vegán parmezánnal - Mennyei és gyors étel, nemcsak vegánoknak

A leggyorsabb ebéd, amit valaha főztél.

Pestós tészta vegán parmezánnal

Hozzávalók:

  • 40 g friss bazsalikom
  • 40 g friss rukkola
  • fél citrom leve
  • 80 ml olívaolaj
  • 120 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 g mandulaliszt
  • 450 g vegán spagetti
  • 80 ml tésztavíz
  • 1 csésze natúr kesudió
  • 3 ek sörélesztő pehely
  • só, bors

Elkészítés:

A bazsalikomot, a rukkolát, a citromlevet, a vizet és az olívaolajat egy aprítógépbe tesszük, és 5-10 másodpercig aprítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot és a mandulalisztet, majd addig turmixoljuk, amíg egységes, krémes masszát nem kapunk. Sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a spagettit – ha kész, leszűrjük, majd a pestót összekeverjük a tésztával, és annyi tésztavizet adunk hozzá, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot. A vegán parmezánhoz a kesudiót a sörélesztőpehellyel és egy mokkás kanál sóval aprítógépben összemixeljük, majd a finom port a még forró tésztára szórjuk - ezután tálalhatjuk az ételt.

További két vegán receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!