Egy klasszikus húsétel, amiért az egész család rajongani fog: Töltött dagadó

Mindenki jól lakik majd a vasárnapi ebédnél, ha ezt készíted.

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg hasaalja (dagadó)
  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 kk őrölt bors
  • kevés olaj
  • sertés fűszersó

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Egy tálkába tesszük, hozzáütjük a tojásokat, megszórjuk őrölt borssal, sóval, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kanállal alaposan összedolgozzuk az egészet, és megtöltjük vele a hasaalját, majd a nyílást lezárjuk hústűvel. Kívülről a húst lekenjük egy kevés olajjal, megszórjuk fűszersóval, és egy tepsibe helyezzük. A hús alá egy deciliter vizet öntünk, és fóliával szorosan lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon egy órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a húst a szafttal – addig sütjük, amíg a dagadó szép piros nem lesz. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük fel.

További két vasárnapi ebédötletért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!