Vaníliás madártej

Ha egy egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz, akkor a madártej a legjobb választás. Könnyű, finom és mégis laktató. A hideg, őszi napokon még forrón fogyasztva is jól esik. A recept végén találtok néhány hasznos tanácsot az elkészítéshez!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • vaníliarúd
  • 1 púpozott teáskanál liszt

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Tűzre tesszük a tejet. Amikor a tej forrni kezd, evőkanállal beleszaggatjuk a keményre vert habot. 1-2 perces főzés után a habgaluskákat megforgatjuk, ismét főzzük 1-2 percig. Ezután a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Végül a maradék tejet lassan öntsük hozzá, nehogy csomós legyen. Majd hozzáöntjük a felforralt tejhez és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, ameddig besűrűsödik.

Tippek

  • Ha nagy adagot szeretnénk készíteni, mindig annyival szorozzuk a hozzávalók mennyiségét, ahány tojást felhasználunk az elkészítéshez.
  • A habgaluskákat úgy szaggatjuk, hogy a kanál meleg legyen.
  • A vanília rudat vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a belsejét. Ezt csak a végén adjuk hozzá a madártejhez.

Fotók: wikipedia.org

Oldalak

Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...