Vaníliás kosárka – a süti, amit bármilyen gyümölccsel elkészíthetsz
Ez a recept most éppen áfonyás, málnás és ribizlis.
Vaníliás-gyümölcsös kosárka
Hozzávalók:
- 30 dkg búzaliszt
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- egy csipet só
- 1 tojás
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek porcukor
- gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajat a liszttel, beleszórjuk a porcukrot, beleütjük a tojást és meghintjük sóval. Miután összedolgoztuk az egészet, a hűtőben pihentetjük kb. fél órát. Ezután a tésztát kinyújtjuk, nagyobb átmérőjű kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk és finoman az olajozott kosárkaformákba nyomkodjuk. A kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük. A krémhez a pudingporból, a porcukorból és a tejből sűrű, csomómentes krémet főzünk. Ha a kosárkák kihűltek, belekanalazzuk a pudingos krémet, majd mindegyik tetejét gyümölccsel díszítjük.