Vaníliás kosárka – a süti, amit bármilyen gyümölccsel elkészíthetsz

Ez a recept most éppen áfonyás, málnás és ribizlis.

Vaníliás-gyümölcsös kosárka

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • egy csipet só
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek porcukor
  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajat a liszttel, beleszórjuk a porcukrot, beleütjük a tojást és meghintjük sóval. Miután összedolgoztuk az egészet, a hűtőben pihentetjük kb. fél órát. Ezután a tésztát kinyújtjuk, nagyobb átmérőjű kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk és finoman az olajozott kosárkaformákba nyomkodjuk. A kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük. A krémhez a pudingporból, a porcukorból és a tejből sűrű, csomómentes krémet főzünk. Ha a kosárkák kihűltek, belekanalazzuk a pudingos krémet, majd mindegyik tetejét gyümölccsel díszítjük.

Még két gyümölcsös nyalánkság receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!